Természetmegőrzési Műhely: Néma tavak - A kétéltűek krízise

2023.12.14. 16:30 - 18:00

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, Eger

3
Természetmegőrzési Műhely: Néma tavak - A kétéltűek krízise
Természetmegőrzési Műhely: Néma tavak - A kétéltűek krízise
Természetmegőrzési Műhely: Néma tavak - A kétéltűek krízise

Elérkeztünk a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság "Természetmegőrzési Műhely" előadássorozatának utolsó felvonásához az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban!

Programzáró decemberi előadásunk címe: Néma tavak? A kétéltűek krízise

Előadó: Harmos Krisztián tájegységvezető, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Időpont: 2023. december 14. (csütörtök) 16:30 - 18:00

Helyszín: Eger, Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár - Böngésző terem (Eger, Kossuth Lajos utca 16.)

A kétéltűek globális krízisének okozói közül egyre nagyobb figyelmet kapnak a felbukkanó fertőző betegségek. Magyarországon is észlelhető a kétéltűállományok csökkenése, és a legfontosabb kórokozók jelenléte is igazolódott számos területen, az egyes kétéltűfajok egyedeinek megbetegedése, elhullása azonban kevés figyelmet kap. Az előadásban az Észak-Magyarországon jelenleg folyó vizsgálatok során kapott eredményekbe, illetve ezek során felvetődő kérdésekbe kapunk bepillantást. Többek között megtudhatjuk, mi a hazai helyzet a vadon élő állatok valaha feljegyzett legpusztítóbb fertőző betegségével, a kitridiomikózissal.

Az előadáson a részvétel ingyenes, azonban ELŐZETES, ONLINE REGISZTRÁCIÓHOZ kötött, amivel helyét tudja biztosítani a helyszínen. Regisztrálni 2023. december 14-én délig lehet.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár januárban új előadássorozatot indított útjára „Természetmegőrzési Műhely” címmel. Az előadások céljául aktuális természetvédelmi témák, problémák ismertetését tűztük ki, továbbá ezen alkalmakon lehetőséget biztosítunk a közös gondolkodásra, kapcsolatépítésre is. A programsorozat nemcsak a szakmai közönség, de a természetvédelem iránt érdeklődők számára is érdekes lehet.

Kapcsolódó