"Északi tájakon" címmel természetismereti vetélkedőt hirdetünk 2023.09.29. 10:25

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság „Északi tájakon” címmel az Igazgatóság kilenc Tájvédelmi Körzetének megismerését célzó vetélkedőt hirdet általános iskola felső tagozatos diákok részére.


A vetélkedő tematikája:

A verseny résztvevői a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén elhelyezkedő kilenc Tájvédelmi Körzet természeti értékeiről és azok védelméről kapnak átfogó ismeretet. A feladatsorok fordulónként három-három körzet kultúrtörténeti, földtörténeti, növénytani, állattani értékeit, valamint aktuális természetvédelmi kérdéseit ölelik fel.

A vetélkedő programja:

A verseny három évközi fordulóból és egy májusi döntőből áll, melyre két korosztályban, 5-6. osztályos és 7-8. osztályos diákokból álló három fős csapatok jelentkezését várjuk.

  • A három forduló feladatsorai elektronikus úton kerülnek kiküldésre a versenyre regisztrált csapatok részére.
  • A kitöltött feladatlapok szintén elektronikus úton kerülnek visszaküldésre a versenyszervezőnek a megadott határidőig.
  • A három forduló alapján legtöbb pontot szerzett 5-5 csapat kerülhet be a májusban megrendezésre kerülő döntőbe, mely a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Felsőtárkányi Bábakalács Természetiskolájában kerül megrendezésre. A döntőben a terepi feladatok mellett a versenyzők által kiválasztott, a lakókörnyezethez (vagy iskolához) közeli védett terület részletes bemutatása lesz a feladat, ppt-s kiselőadás formájában.

Regisztrációs időszak: október 24-ig.

Első forduló: október 25. – december 06.

Második forduló: december 06. – január 24.

Harmadik forduló: január 25. – március 07.

Döntő: május 04. péntek, Felsőtárkány

Kérjük, hogy a versenyre csak azok a csapatok regisztráljanak, akik döntőbe jutás esetén vállalják a döntőre való felkészülést, valamint a május 4-i személyes megjelenést!

A vetélkedő díjazása:

Az első három helyezést elérő csapatok természetiskolai programot, valamint bemutatóhelyeinkre szóló díjmentes belépőket nyerhetnek.

Regisztráció: szucse@bnpi.hu e-mail címen.

Jelentkezéskor kérjük az alábbi adatokat megadni:

  • oktatási intézmény neve
  • csapatnév
  • évfolyam
  • csapattagok neve
  • felkészítő tanár neve, elérhetősége

A vetélkedővel kapcsolatban további információkat az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:

Szűcs Erzsébet

e-mail: szucse@bnpi.hu

mobil: 06 30/884-9251

Kapcsolódó