A jó, a rossz, a csúf és a szőrös "nemolyanjóbarátaink" 2023.01.31. 15:23

Hétfőn indult útjára Egerben a "Természetmegőrzési Műhely" nevű programsorozatunk, melynek a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár adott otthont.

Az előadások céljául aktuális természetvédelmi témák, problémák ismertetését tűztük ki, valamint a közös gondolkodás, kapcsolatépítés lehetőségét. Első témánk az inváziós fajokról szólt: A jó, a rossz, a csúf és a szőrös "nemolyanjóbarátaink" címmel, Schmotzer András kutatási szakreferens és Hák Flóra természetvédelmi ügyintéző előadásában.

Örömünkre szolgált, hogy sok érdeklődő vett részt az eseményen, amelyen a környezetünkben is megfigyelhető inváziós növényfajokat, valamint a hazánkban már megtelepedett emlősfajokat mutattuk be. A programsorozat az idei év első felében havi egy alkalommal májusig kerül megrendezésre, s előadók az Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai közül, a Természetmegőrzési Osztályról érkeznek majd a továbbiakban is. Februárban Sulyok József, az Élővilágvédelmi Csoport csoportvezetője a Bükk orchideáiról és az azokat érintő természetvédelmi problémákról tart majd előadást. A pontos időpontot jövő héten tesszük közzé.


Kapcsolódó