V4 Geoparkok találkozója Selmecbányán 2023.05.17. 09:39

A Visegrádi Együttműködés (V4) országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) geopark hálózatainak – a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma és a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség kezdeményezésére – 2023. május 10-én, Selmecbányán tartott nemzetközi találkozója keretében együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá.

V4 Signaturies

A Selmecbányai Geoparkban megkötött együttműködés célja, hogy a hálózatok megosszák egymással a – nemzeti szintű, valamint az UNESCO Globális Geopark címmel rendelkező – geoparkok létrehozásával, működtetésével és fejlesztésével kapcsolatos tapasztalataikat és közösen lépjenek fel a geoparkok ismertségének növelése érdekében. A Geopark Magyar Nemzeti Bizottság képviseletében Balczó Bertalan elnök úr látta el kézjegyével a memorandumot. A hivatalos hírt a Természetvédelem honlapja tette közzé.

A két magyarországi UNESCO Globális Geopark (a szlovák-magyar transznacionális Novohrad-Nógrád és a Bakony-Balaton) mellett as aspiráns Bükk-vidék Geopark képviselői is részt vettek a terepbejárásokkal tarkított 2 napos intenzív tanácskozáson.V4 meeting

Kapcsolódó