Túramanók a Bükkben a Bábakalács erdei iskolában 2021.08.03. 14:26

Felsőtárkányban ismét megrendeztük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetismereti napközis táborát általános iskolások számára.

Célunk az volt, hogy a gyerekek szórakozva és interaktív formában sok-sok új élményt és új ismeretet szívjanak magukba a minket körülvevő természetről.

A hét nagy részében Felsőtárkányban és környékén a természet élő és élettelen szépségeivel ismerkedtünk meg.Tájfutás keretein belül a térképpel és a tájékozódással ismerkedtünk, hálóval a kezünkben megvizsgáltuk a felsőtárkányi tó és a Szikla-forrás élővilágát, majd „állati nyomozásra” indultunk. Várkúton madarakat fogtunk be, Balázsi Péter természetvédelmi őr segítségével. Vendégünk volt a Vidra Verda, a guruló természetbúvér, és vezetője Bócsó Anita, akivel az avarlakók világába nyertünk bepillantást a mozgó labor által. A túrák során kitartásunkat tettük próbára, egyszer 15 km, másszor 12 km gyalogoltunk, miközben a velünk szembejövő élővilággal is megismerkedtünk.Szerda este a magunk által készített és kemencében sült kenyérlángost majszoltuk, hogy felkészüljünk az éjszaka repülő és vadászó emlősökkel - a denevérekkel - való találkozásra. Az éjszakai program során testközelről figyelhettük meg a repülő bőregereket, háló, hangdetektor és hőkamera segítségével.

Az utolsó nap egy hosszabb kirándulást tettünk Poroszlóra, ahol a Tisza-tó élővilágába pillanthattunk be, a Tisza-tavi sétány végigjárásával és egy csónakos kirándulás alkalmával.A gyerekek elfáradva, de sok-sok élménnyel és tudással tértek haza.

Jövőre is várjuk a lelkes, tudásra szomjazó gyerekeket táborainkba!


Kapcsolódó