Madárgyűrűzési bemutató a Mátrában 2022.08.26. 08:58

Minden évben, október első hétvégéjén rendezik meg az Európai Madármegfigyelő napokat, amelyhez Európa szerte számos szakember és önkéntes is csatlakozik.

Az akció célja, európai szintű ismeretbővítés az őszi madárvonulásról, valamint minél több érdeklődő invitálása a természetbe. A megmozdulás egyben verseny is az európai országok között, a résztvevők száma és a látott madarak száma mellett az is számít, hogy hány helyszín csatlakozott országon belül a programhoz.


Az Európai Madármegfigyelő Napokhoz csatlakozva a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság madárgyűrűzési bemutatóra invitálja az érdeklődőket a Mátrába.

  • A program során lehetőség lesz bepillantást nyerni a madárgyűrűzés rejtelmeibe.
  • A speciális madarászhálóval befogott fajok, jelölés közben testközelből megfigyelhetőek, fényképezhetőek az elengedésüket megelőzően.
  • A program részeként rövid, vezetett madarásztúra keretein belül lehetőség adódik Sástó madárvilágának terepi megfigyelésére is, amelyhez távcsöveket, teleszkópot biztosítunk.

Találkozó:

október 1., Sás-tó mellett a pihenő padoknál a tavat átszelő híd közelében. A programhoz folyamatosan lehet csatlakozni reggel 7 és délelőtt 10 óra között.


A program nagy eső, nagy szél esetén nem kerül megtartásra a madarak biztonsága érdekében.

A bemutatón mindenki saját felelősségére vesz részt.

A részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

További információk: harkalyhaz@bnpi.hu e-mail címen vagy a 06-20-346-40-61 telefonszámon.

Kapcsolódó