Kalandvágyók figyelmébe! 2023.01.17. 11:29

2023. január 15-én három fiatal indult útnak a Bükkbe túrázni. Mályinka térségében jártak, amikor valamilyen oknál fogva – talán azért, hogy rövidítsenek –, elhagyták a kijelölt turistautat.

Megtehették, hiszen mint tudjuk, kizárólag fokozottan védett természeti területen tilos letérni a kijelölt turistautakról, a szóban forgó terület pedig nem esik ebbe a kategóriába.

Bár útvonaluk módosításával nem követtek el szabálysértést, mégis rosszul döntöttek, az ismeretlen útszakasz nem várt veszélyeket tartogatott számukra. Rövidesen kidőlt fák közt találták magukat és az egyikük egy döntvényre is felmászott. Meggondolatlansága balesethez vezetett, megcsúszott a fa nedves kérgén és azonnal lábát törte.

A bajba jutott túrázókat a nehéz terepviszonyok ellenére is sikerült kimenteni. A mentésben a Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság, az Országos Mentőszolgálat, valamint a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata vett részt.

E baleset kapcsán is ismételten kérjük a védett területeken túrázókat, hogy saját biztonságuk érdekében, ne térjenek le a jelzett turistautakról.

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó