Palóc Nap a Miocén Parkban

2023.07.15. 11:30 - 16:00

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

1
Palóc Nap a Miocén Parkban

Július 15-én Palóc Napot tartanak az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál. A TETT Alapítvány szervezte rendezvényen palóc ételeket kóstolva különleges programokon lehet részt venni.

TETT (Támasz az Embernek - Támasz a Természetnek) Alapítvány a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) közreműködésével -- a már régebben meghirdetett tematikus túra programját is beépítve -- Palóc Napot tart a MIocén Parkban, melynek hírét honlapján is közzé TETTe. Ezért mi is csatlakoztunk hozzá.

A program-kavalkád közepette palóc zamatos gyümölcslevet és palóc kézműves sört lehet kortyolni, litkei fokhagymás kenyérlángost tördelni a palóc gulyáshoz, de a Lombkorona kávézónál szilvalekváros krumplilaska és malomkalács is várakozik majd a kíváncsi éhezőre. A rendezvény ideje alatt folyamatos kiegészítő programok várják az érdeklődőket: arcfestés, gyerekeknek kincskeresés, termelői vásár és kézműves foglalkozás.
Habár a rendezvényen tartózkodás díja önállóan 800 Ft/fő, de aki a területen aznap bármilyen BNPI fizetős szolgáltatást (geológiai túra, 4D mozi stb) igénybe vesz, az a 800 Ft- megfizetési kötelezettsége alól mentesül..

Kapcsolódó