Húsvéti Programok a Miocén Parkban

2023.04.07. 09:00 - 2023.04.10. 16:00

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

1
Húsvéti Programok a Miocén Parkban

A húsvéti ünnepekre összetett program-kavalkáddal készül a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark geoturisztikai központja. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület a megváltás és tavasz várás ünnepére a háborús feszültségek árnyékában is különleges programokat tervez. Érdemes lesz ellátogatni hozzánk.


A négynapos ünnep mindegyik napján a gyermekek tojáskeresési kihíváson vehetnek részt, a jutalomjáték kiinduló és végpontja a Lombkorona kávézó.
Április 8-án az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől 10 óra 45 perckor induló tematikus túra az egykori vulkáni katasztrófát követő kibontakozás, a pandémia és tavaszi újjáéledés témáit is magában foglalja a geológiai tanösvény bejárása mellett. (A túrán előre regisztráltak vehetnek részt (3.000 Ft/fő), a részvételi szándékot az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre április 07-ig beérkezett levélben lehet jelezni.)
Ezen a napon és Húsvét vasárnap bemutatkozik a Vidra Verda is, ingyenes "Mocsárjáró" programjával a Miocén erdő vízi élővilágára nyit ablakot az érdeklődőknek, családoknak és csoportoknak egyaránt.

Április 9-én 11 órai kezdettel a Lombkorona kávézó cápás tavacskája mellett az élethordozó ősóceánra, az egykori tengerelöntésekre, Pannon-tóra és a Kárpát-medencei vizekre, locsolásra emlékeznek. Az esemény lehetőséget ad a helyi termékeket támogató GEOfood kezdeményezés népszerűsítésére is, melyet az UNESCO is felkarolt.

Április 10-én a 10 óra 45 perckor kezdődő Húsvéti Miocén túrán a Miocén erdő orrszarvús szigetének nőstény lakóit és fáit megöntő gesztussal kiváltják a Hollókőn szokásos vödörrel locsolást, a Szebbik Nem így bátran, helyi locsolkodás nélkül, részt vehet a programon. (A túrán az előre regisztráltak vehetnek részt (3.000 Ft/fő), a részvételi szándékot az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre április 07-ig beérkezett levélben lehet jelezni.)

A Miocén Ősvilág Húsvétkor is szeretettel várja a jövőbe tekintő jelenkori látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt!

Kapcsolódó