Tajvani szakemberek fedezték fel a geoparkot 2023.08.21. 09:51

Augusztus 19-én és 20-án a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geoparkban láttuk vendégül a "Közép-Kelet-Európa Túraúthálózata" című tanulmányút tajvani csapatát.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő Ipolytarnóci Ősmaradványok látnivalói a Taiwan Thousand Miles Trail Association szakembereit is lenyűgözték, Szarvas Imre, geoparkunk nemzetközi kapcsolatokért felelős képviselője mutatta be a létesítményt.

A programot a The World Trails Network "Trails & Knowledge Task" csoportja szervezte, nagyrészt tajvani ökoturisztikai, túraútfejlesztési szakemberek számára.

Eresztvényben Hegyi Péter munkatársunk mutatta be a résztvevőknek a geoparkot

A csapat a három hetes tanulmányút során hét országba látogat el, köztük UNESCO világörökségi és geoparki helyszínekre is, hogy feltárják és megvitassák a régió turistaútvonalainak jellemzőit.

Hollókőn geoparkunk kommunikációs önkéntese, az Innotime Hungary ügyvezetője, Nagy Júlia mutatta be a palóc hagyományokat és a GEOfood nemzetközi védjegyet a résztvevőknek

Két napos geoparki látogatásuk során felfedezték Eresztvényt, Somoskő környékét, majd Ipolytarnócra és Hollókőre is ellátogattak.A kiránduláson a geopark munkatársai és önkéntesei mutatták be a térség értékeit. Szó esett különleges geológiai adottságainkról, a palóc kultúráról és hagyományokról, a GEOfood programról, a geopark nemzetközi kapcsolatairól és a turistautak multitematikus fejlesztésének a lehetőségeiről is.

A program operatív szervezője a Helian NaTour Kft, ötletgazda és túravezető: Molnár J. András.

Kapcsolódó