Palóc Napot tartottak a Miocén Parkban 2023.07.16. 23:19

A TETT Alapítvány palóc napi rendezvénye a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark szívében nagy sikert aratott.

A TETT (Támasz az Embernek - Támasz a Természetnek) Alapítvány évtizedek óta fontos szereplője a térség természeti-és kulturális öröksége megőrzésének, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) partnereként az Ipolytarnóci Ősmaradványok megőrzését is segíti, ahol most július 15-én egy nagy sikerű Palóc Napot tartott. A rendezvényt Rónai Kálmánné, a BNPI igazgatója nyitotta meg.

A programok mellett családi foglalkozásokat is tartottak, az Alapítvány volt dolgozóinak szép motívumokkal használó testfestése a fiatalok körében nagyon népszerű volt.

termelői vásárt is sokan felkeresték, az ősmaradványok közül még a 7 millió éves bükkábrányi fákat is megmintázták. A színes programkaválkádot 450 fő látogató kereste fel, az érdeklődők zöme a 17 millió éves ősmaradványokat is megtekintette. A látogatók között külföldiek is voltak, nem csoda, az Európa Diplomás Ipolytarnóci Ősmaradványok nemzetközi hírű!

A kulturális programokkal és tematikus túrákkal tűzdelt eseményhez a Lombkorona kávézó adott testi táplálékot. Az elmaradhatatlan palócgulyáshoz litkei fokhagymás kenyérlángost lehetett tördelni, de a szilvalekvárral töltött krumplilaskát és a helyben készült malomkalácsot is sokan megkóstolták. A TETT Alapítvány honlapján külön hírben foglalták össze az eseményeket. Emlékeztetőül a Palóc Nap erdeti plakátját is beillesszük soraink alá.


Kapcsolódó