Munkatársaink új szerepben 2020.03.20. 08:25

Faültetés, szemétszedés, barlang takarítás, tanösvény karbantartás... csak néhány azon feladatok közül, amit jelenleg ökoturisztikai munkatársaink végeznek. A koronavírus a BNPI kollégáinak az életét is átszervezte.

Az Igazgatóság irodai munkatársai már napok óta otthoni munkavégzés keretében végzik munkájukat annak érdekében, hogy minél kisebb legyen a társas érintkezés, így a vírus terjedésének lehetősége. A vírus terjedésének meggátolása érdekében bezártuk a szállásainkat és ökoturisztikai bemutatóhelyeinket, valamint környezeti nevelési helyszíneinket is. Az itt dolgozó kollégák pedig a higiéniai követelmények szigorú betartása mellett, néhány fős kis csoportokban, a kellő távolságot tartva egymástól azon dolgoznak, hogy a bemutatóhelyeink, szállásaink, terepi bemutató helyszíneink minél vonzóbbak legyenek, ha egyszer újból megnyithatjuk a kapuinkat. Képes riportunk az első hét munkájáról.

Lillafüred

Barlangi túravezetőink, jegypénztárosaink a bezárást követő első napokban a barlangok takarításával, fertőtlenítésével foglalkoztak, pl. a kórházi betegek által használt Fekete-teremben lévő bútorokat lefertőtlenítették, a barlang járóplatformjait kitakarították. Ezután, nem egészen új szerepben, hiszen önkéntesként számos alkalommal vesz részt a csapat szemétszedési akciókban, a barlang környékén elkezdték az erdőben és a patakban lévő szemét összeszedését.
Szilvásvárad

Boltjaink is bezártak, a védjegyes termelőink termékei nemsokára webshopunkban lesznek elérhetőek, így a Szalajka-völgyi helyi termék boltunk és információs házunk munkatársai számára is a Szalajka-völgy szívében lévő bemutatóház udvarának a csinosítgatása volt a cél, annak érdekében, hogy a megnyitás után minél vonzóbb környezetben fogadhassuk a vendégeinket.


Ipolytarnóci Ősmaradványok

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok bemutatóhely bezárása utáni első napokban szintén a tavaszi takarítás és a terület turisztikailag látogatott területeinek a tavaszi rendbetétele volt a túravezető, jegypénztáros és egyéb munkatársaink feladata...


... miközben kisgyermekes kolléganőnk épp a bemutatóhelyek új dekorációit készíti otthon.


Répáshuta

Ugyan a szállásainkon jelentős visszamondás nem volt az elmúlt két hétben, a hét elején a kollégák biztonsága érdekében a szállásaink átmeneti bezárása mellett döntöttünk, a foglalásokat visszamondtuk. Szállásaink munkatársai pedig új bemutató helyszín előkészítését kezdték meg: a Répáshutai Vendégház hatalmas kertjében bemutató jellegű házikertet alakítanak ki.

Bemutatóhelyeink, boltjaink, szállásaink munkatársai most az azért dolgoznak, hogy a vírusveszély utáni időszakban minél vonzóbb ökoturisztikai kínálattal tudjuk várni a vendégeinket. Vigyázva egymásra.

Vigyázzunk egymásra!

Kapcsolódó