Mórahalomról érkezett az 50 ezredik látogató 2023.01.12. 15:42

Még egy éve sincs, hogy megnyitotta kapuit a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontja, a Bükki Csillagda, 2023. január 11-én már az 50 ezredik látogatót fogadhatta a Répáshuta melletti létesítmény.

Kovács-Tanács Istvánné Erika Mórahalomról családtagjaival és barátaival érkezett hozzánk. Elmondása szerint már tavaly kinézték maguknak a Bükki Csillagdát, hogy ide mindenképpen szeretnének ellátogatni. Most egy téli pihenés során illesztették programjaik közé a BNPI csillagászati látogatóközpontját, s nagyon örült annak a kellemes meglepetésnek, hogy ő lett a 50 ezredik látogató. E különleges alkalomból számukra Szádeczky Kornélia, a BNPI Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztályának osztályvezetője nyújtott át egy ajándékcsomagot. A kellemes, napos időnek köszönhetően rajtuk kívül még többen is betértek január 11-én a Bükki Csillagdába - ezen a napon a belépőjegyek mellé mindenki kapott egy-egy hűtőmágnest is ajándékba.

Tavaly március 8-án nyitotta meg kapuit a Bükki Csillagda. Az előzetesen tervezett látogatószámot már őszre sikerült elérni. A mérhető adatok alapján kiderült, hogy a vendégek nagy többsége tudatosan készül a látogatásra, 60 százalékuk előre megveszi a jegyeket az interneten. De mindig vannak olyanok, akik kirándulás, utazás közben térnek be a látogatóközpontba, ahogyan azt ötvenezredik látogató is tette. Legnépszerűbb programelem a planetárium, azt követi a kiállítás, a kupola, majd a VR-élmények.

Az elmúlt időszakban a leglátogatottabb hónap a július volt, ezen kívül a hosszú hétvégéken, és a hétvégéken vannak a legtöbben. Március óta több mint 400 csoportot fogadott a látogatóközpont, ez több mint hétezer embert jelent. Rendkívül közkedvelt az esti csillagászati program (ezt minden szombaton megrendezzük), amin eddig mintegy 1500-an vettek részt. Novemberben elkészült a Bükki Csillagda ajándékutalvány, ami népszerű karácsonyi ajándék volt, és innentől számítva akár kedves szülinapi ajándék is lehet. Ugyanebben a hónapban, nyitva a csillagász szakma felé is, a Bükki Csillagdában rendezték meg XI. Planetáriumok és Bemutató Csillagvizsgálók Szerepe az Oktatásban Workshop második napját.

A Bükki Csillagda kérdőívének eredményeiből kiderül, hogy a vendégek 70 százaléka soha nem volt azelőtt olyan programon, amit a Bükki Csillagda nyújtott számukra, s a nagy többség elégedett valamennyi attrakcióval, szolgáltatással, és 98 százalékuk továbbajánlaná ismerőseinek. A kérdőív kitöltését ajánljuk további látogatóink figyelmébe is, hiszen az Igazgatóság többi látogatóközpontjába havonta kerülnek kisorsolásra belépők.

Jelenleg 13 ezren követik a Bükki Csillagda közösségi oldalát, ahol mindig friss információkat osztunk meg, az aktuális égi jelenségekről is lehet ott tájékozódni.

Köszönjük a kitüntető figyelmet, és érdeklődést! Örülnénk, ha a százezredik vendéget még idén üdvözölhetnénk!

Sajtó:


Kapcsolódó