Tour de Hongrie: vasárnap útlezárások a Bükkben, a Mátrában 2022.05.12. 14:34

Május 15-én, vasárnap ér a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területére a Tour de Hongrie Kerékpáros Körverseny, aminek az útvonala Miskolctól egészen a Kékestetőig tart, így az érinti a lillafüredi barlangjainkat, a Bükki Csillagdát és a Harkály Házat is.

Kérjük Látogatóinkat, hogy a látogatóhelyekre való eljutáskor számoljanak a versenyt érintő utakon forgalomkorlátozásokra, a forgalom megállítására, ezáltal a hosszabb menetidőre.

  • A vasárnap 9 órakor nyitó lillafüredi Szent István-barlang és a 10 órakor nyíló Anna-barlang környékére 10 óra körül ér a mezőny.
  • A verseny útvonala ezután a Bükki Csillagda felé vezet a 2505. számú úton. Tehát Miskolc és Eger között útlezárásokra, fennakadásra kell számítani, elsősorban 9:00-11:00 között. Aki a lezárások miatt nem tud időben a Csillagdába érni, azok számára minden programot 17:00-ig tudunk biztosítani.
  • A Tour de Hongrie mezőnye a Mátra felé veszi az irányt: a mátrafüredi Harkály Ház környénkén aznap kétszer is megfordulnak. Egyszer 12.20, majd 14.00 óra körül.

Az Útinform weboldal térképi nézetében megtekinthetők a verseny helyszíneit érintő tervezett (szürke) és már aktív (színes) korlátozások.

A versenyről a szervezői honlapon található részletes információ, illetve ezen a linken elérhető Google-térképen is megtekinthetők az etapok.

Kapcsolódó