Túrák a geoparkban mobil alkalmazással 2020.09.05. 08:51

Már 19 geoparki tanösvény bejárható a GUIDE@HAND BNPI mobil alkalmazással.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mobil alkalmazása integrált megoldást biztosított a geoparkunk számára a tanösvények és kiemelt geoturisztikai látnivalók megjelenítésére. Az elmúlt években végzett munka során több mint félszáz geosite és 19 tanösvénytúra vált elérhetővé az alkalmazáson belül, aminek a nagy része a honlapunkon is elérhető.

Kiskő. A mobil alkalmazásban is olvashattok róla: https://guideathand.com/hu/sight/szilaspagony-kisk...

Mivel a határsávban sok esetben nincs megfelelő térerő, egy olyan alkalmazást választott az Igazgatóság, amely letöltés után offline is elérhető, azonban ha van térerő, online formában is használni tudják a QR kódokra kattintók.

A GUIDE@HAND BNPI-t hangos útitkalauzként elegendő csak zsebrevágni a készülékünkön, mivel a felfedezés közben úgyis látványosságtól látványosságig vezetjük. Minden látványosság (leírások és azok hangjai, képei), illetve további érdekes történet automatikusan a megfelelő helyen és időben jut el Önhöz (a GPS-es mobilnak köszönhetően).

A kishartyáni kőlyuk oldalról is olvashattok a mobil alkalmazásban is: https://guideathand.com/hu/sight/kishartyani-kolyu...

Mivel a területünkön az internetlefedettség nem megfelelő, az alkalmazás minden része letöltés után offline is használható – viszont javasoljuk, hogy már indulás előtt töltsék le telefonjukra, tabletjükre!

Az alkalmazásban jelenleg az offline használható, letölthető térképek mellett tanösvényeink felfedezését segítő audioguide is elérhető, valamint az Igazgatóság bemutatóhelyéről és szállásairól is tájékozódhatnak az alkalmazás használói.

Letöltötte már?


MIÉRT AJÁNLJUK?

Ökotudatos - nincs szükség papír alapú kiadványokra, zsebkönyvekre, térképekre a túrázáshoz, elég, ha a mobilját magával viszi, ami valószínűleg úgyis mindenkinek ott lapul a zsebében út közben

Folyamatosan frissülő tartalmak érhetőek el benne - azaz ha egy nyitva tartás, árak, elérhetőség, stb. megváltozik, az a mobil alkalmazásban azonnal változik

Nem tud eltévedni - a Barangoló funkcióban offline is használható térkép áll rendelkezésredre, amely navigátorként is szolgál, mutatva a környéken elérhető POI pontokat, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy a túra alatt is biztonságban érezze magát a felhasználóKezdő vagy ritkán túrázók számára is jól használható - a letölthető vezetett túrák támpontul szolgálnak az út tervezésében, hiszen mutatják az útvonalat, s a rövid leírások a környék természeti és kulturális örökségét is jól bemutatják.

Játékos természetfelfedezés - a 2019-ben induló játékos felfedező program segítségével a természetben csak addig használja a mobilját, ameddig valóban szükséges - azonban közben gyűjtheti a túrapontokat a nyereményekért.

MIT NYÚJTUNK?

  • Információk geo- és ökoturisztikai látványosságainkról
  • Multimédiás vezetett túrák tanösvényeinken, túraútvonalainkon
  • Séta közben hangos navigációval juthat el egyik pontból a másikba.
  • Offline interaktív térképet adunk, így a használat során nem szükséges internet
  • Útközben hasznos helyeket (éttermek szórakozóhelyek, boltok, stb.) is találhat a térképen.
  • Különböző nyelveken használhatja

OSSZA MEG ÉLMÉNYEIT ÉS ÉLJE ÁT ÚJRA!

A térkép használata közben a program automatikusan követi, merre jár, persze csak ha szeretné… Útközben bármikor megörökítheti élményeit: fotózhat, szöveges és hangjegyzetet készíthet. Útja végeztével elmentheti útvonalát, majd megoszthatja a közösségi média felületein.

Bér, Nagy-hegy. Az applikációban: https://guideathand.com/hu/sight/nagy-hegy

Az alkalmazás az MTA SZTAKI támogatásának köszönhetően segíti a vendégek eligazodását a területünkön. A GUIDE@HAND applikáció Magyarország számos városában, térségében elérhető, kiváló multimédiás, hangos idegenvezetésekkel és barangoló funkcióval várja az érdeklődőket. Bővebb infó az elérhető applikációkról>>>

Köszönjük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak, hogy az alkalmazás segítségével új lehetőségeket biztosítottak geoértékeink bemutatására!

Kapcsolódó