Bükk-vidéki tanulmányúton a pedagógusok 2021.11.09. 14:14

A Bükk-vidék Geopark területén dolgozó földrajz, biológia és történelem szakos általános, valamint középiskolai tanárok részére szervezett tanulmányutat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, de az ország más területeiről is jelentkeztek érdeklődők.

Szlovák-magyar határon átnyúló Interreg V-A együttműködési program keretében került sor 2021 októberében pedagógusok részére szervezett tanulmányútra („Szlovák-magyar geoturisztikai partnerség - SKHU/1902/4.1/038” Tanulmányút tanárok részére a Bükk-vidék Geoparkban) a Bükk-vidék Geopark értékes földtani helyszíneinek bemutatására.

A Fülek Város Önkormányzatával konzorciumban megvalósuló projekt kiemelt célja a Novohrad-Nógrád Geopark és a Bükk-vidék Geopark területén olyan új geoturisztikai szolgáltatások kidolgozása és bevezetése, amely az élményszerző turizmus fokozásával, turisztikai szolgáltatók együttműködésével, a képzés és szemléletformálás útján biztosítja a helyi értékek kölcsönös megismerését és támogatja a térség gazdaságát.

A tanulmányút közvetlen célja a régió szakszerű bemutatása volt minősített túravezetők segítségével. A programot a Bükk-vidék Geopark területén dolgozó földrajz, biológia és történelem szakos általános valamint középiskolai tanárok részére szerveztük, de az ország más területeiről is jelentkeztek érdeklődők. Végül 30 fővel indult útnak a csapat.


A projekt célja az oktatás, képzés és szemléletformálás a terepi programokon keresztül valósult meg, hiszen a túra helyszínein szakmai megbeszélések során vitathatták meg a résztvevők, miként integrálhatók a helyi geológiai értékek a tantervbe és egyben a mindennapi munkába.

A felkeresett helyszínek többek között a lillafüredi Anna-barlang, a Kis- és Nagy-fennsík, a Kapu-bérc és a szentléleki Pálos-kolostorrom voltak.

További információk:

Kapcsolódó