Beszámoló az idei Állatok Világnapjáról 2022.10.06. 09:56

Világszerte minden év október 4-én tartják az állatok világnapját, mely az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc halálának emléknapja. Ez alkalomból három napon keresztül fogadtuk az óvodás és általános iskolás csoportokat a felsőtárkányi Bábakalács Természetiskolában.

A "Rágcsálók és ragadozók" elnevezésű foglalkozáson a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén élő védett és fokozottan védett kisemlőseinek, ragadozó madarainak és nagyragadozóinak tulajdonságaival ismerkedtek a gyerekek. Az interaktív foglalkozás során az állatfajok életmódján keresztül számos olyan sérülékeny élőhelyről beszélgettünk, melyek megőrzése kiemelt feladata a természetvédelemnek.



Nógrádi tájegységünkben "házhoz mentek" az állatok. Egy Harris-ölyv és egy kéregutánzó botsáska társaságában látogatta meg környezeti nevelőnk a régió óvodáit, általános és középiskoláit. A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő állatokon keresztül közelebbről ismerkedhettek az ízeltlábúak, valamint a ragadozó madarak tulajdonságaival.



Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület és Bemutatóhely a keddi napon Assisi Szent ferenc Ünnepére invitálta a látohgatókat, ahol a természetvédők és az ökológia patrónusáról emlékeztek meg, majd a Filmdzsungel Stúdió "Akcióban a természet őrzői - Elhivatott munka a természetért" című filmjét vetítették le.

Kapcsolódó