Őszi természetismereti programok a miocén parkban

2021.10.15. 11:00 - 16:00

2
ősz, természetismeret, iskola, óvoda, középiskola, miocén park

A Novohrad-Nógrád Geopark kapujaként ismert természetvédelmi területen a földtörténeti korok emlékei mellett a mai élővilág is számos érdekességet tartogat. Ezek megismerésére különleges természetismereti programok indulnak az előre bejelentkezett 10-25 fős csoportok számára.

Az élményalapú programot főként iskolás csoportok figyelmébe ajánljuk kisiskolásoktól az egyetemistákig, de fiatalos nyugdíjas korosztály is bejelentkezhet. A természetismereti foglalkozásaink keretében két élőhelytípus megismerésére nyílik lehetőség: a vizek és az erdők élővilágát vizsgáljuk. A foglalkozás során nagy szerepet kap a csoportmunka, az önálló kutakodás. A résztvevők a programvezető irányításával végzik megfigyeléseiket, begyűjtik és meghatározzák a területen talált élőlényeket. A tapasztalatok közös kiértékelését követően játékos formában mélyítjük el a megszerzett ismereteket, feltárjuk az élőlények közötti kapcsolatokat, és elemezzük a terület mai élővilágát fenyegető problémákat is.


Választható programok:

  • Vizes élőhelyek felfedezése
  • Az avarszinttől a lombkoronáig

A program az alábbi időpontokban indul:

11 órakor és 14 órakor, kellő létszámú előzetes bejelentkezés esetén

A program időtartama:

2 óra

Ár:

10 000 Ft/program

A program díját a helyszínen kell fizetni.

Korosztály:

általános iskola, középiskola, egyetem, felnőtt és nyugdíjas

Résztvevők száma:

min. 10, max. 25 fő


A jelentkezéseket az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre várjuk.

Figyelem! A program csak esőmentes időben kerül megtartásra.

Bejelentkezéskor kérjük jelezni a csoport létszámát és korosztályát, meg azt, hogy a megadott nap délelőtti (11 óra) avagy délutáni (14 óra) programjára szeretnének időpontot foglalni.

Kapcsolódó