Gyepek titkai fotókiállítás az Ősmaradványoknál

2020.10.23. 09:00 - 2020.10.31. 16:00

1
Gyepek titkai fotókiállítás az Ősmaradványoknál

A GRASSLAND-HU keretében meghirdetett „A gyepek titkai” fotópályázat nyertes műveinek vándorkiállítása a 2020. október 23-án 11 órakor kezdődő tárlat megnyitóval veszi kezdetét az Ősfenyő Belépő látogatóközpontban.

A nemzeti park igazgatóságok látogatóközpontjait a Herman Ottó Konferencia Központból felkereső vándorkiállítás országjáró útjának első állomása az Európa Diplomás Ipolytarnóci Ősmaradványok, ahol a nyertes fotók 2020. október 23 és 30. között tekinthetők meg. (A járványhelyzetre tekintettel a tárlat megtekintése csak szájmaszkban történhet.)

Hazánk első természetvédelmi LIFE integrált projektje, a GRASSLAND-HU céljául tűzte ki, hogy a gyepes élőhelyek és az ezekhez kötődő fajok természetvédelmi helyzetét javítsa, és hosszú távon megőrizze. Ennek keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft a projektben résztvevő nemzeti park igazgatóságokkal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együtt hagyományteremtő fotópályázatot hirdettek.

A 2020-as – első alkalommal kiírt – „A gyepek titkai” pályázat témája a gyepes élőhelyek növényfajainak bemutatása volt. Amatőr és profi fotósok küldhették be munkáikat (legfeljebb öt különböző fotót), 149 alkotó több mint 600 fényképpel nevezett.

Díjazottak:

1. helyezett: Litauszki Tibor Krókusz c. képe
2. helyezett: Abdelmagid Iván Molyhos ökörfarkkóró c. képe
3. helyezett: Koncz-Bisztricz Tamás Homoki árvalányhaj c. képe

A legtöbb tetszésnyilvánítást – összesen 465-öt –, így a Közönségdíjat Halász Alexandra Leánykökörcsin c. képe kapta. A különdíjat Bödör Imre Benjámin Vad százszorszép c. képe nyerte el.

A kiállítás képei itt tekinthetőek tekinthetők meg.

„A gyepek titkai” fotópályázat folytatódni fog, 2021. nyarán újra meghirdetik, amelyre a gyepes élőhelyek állatfajait bemutató képekkel lehet majd pályázni.

Szöveg forrása.

Kapcsolódó